TALÁLD MEG A SZENVEDÉLYED!
KÜZDJ A CÉLJAIDÉRT!

Zebegény-Dunakanyar túra

TALÁLD MEG A SZENVEDÉLYED!

KÜZDJ A CÉLJAIDÉRT!

Szeretnéd kihozni magadból a maximumot? Ha tudod mit szeretnél és szenvedélyesen teszel azért, hogy ezt megvalósítsd már jó úton jársz. Ha nem, akkor itt az idő, hogy ezt az élményt megtapasztald. A túra-coaching program során, az inspiratív természeti környezet, a nyugodt, lassú tempóban haladás, valamint a közös beszélgetések támogatnak személyes fejlődésedben, hogy egy lépéssel közelebb kerülj céljaid eléréséhez.

Zebegény-Dunakanyar túra

Fel a Hegyes-tetőre!

A Dunakanyar egyik legszebb, pazar panorámában gazdag, változatos gyalogtúrája Zebegényből a környék talán leggyönyörűbb kilátását nyújtó, Hegyes-tetőn álló Julianus barát-toronyhoz. Kitartást igénylő, közepesen nehéz túra. Túrabakancs viselése és túrabot mindenképp ajánlott hozzá.

Időpont: 2020. május 15.
Túra hossza: 10 km
A túra időtartama pihenőkkel együtt körülbelül: 5 óra
Szintkülönbség: 420 m fel, ugyanannyi le
Indulás: Budapest, Műegyetem rakpart, reggel 8 óra

A túra ára: 18 900 Ft

Túracoaching programunk Zebegény főteréről indul. Utunk hangulatos nyaralók, vendégházak között, még javarészt sík, majd később lankás terepen vezet. A kényelmes séta során lehetőségünk van lélekben felkészülni a ránk váró kihívásokra.
Miután az utolsó házat is elhagytuk, rátérünk erdei utunkra, mely végig párhuzamosan a Duna mellett halad, hogy elkápráztasson minket a fák közül előbukkanó lenyűgöző panorámával. Nem is sejtjük, hogy ez még csak ízelítő abból a csodából, ami később vár ránk. Ahogy az életben is, azért, hogy elérjük a céljainkat erőfeszítéseket kell tennünk, így mi is nekivágunk az egyre meredekebben emelkedő ösvényünknek a Duna feletti hegyoldalban.
Már magasan a folyó felett járunk, amikor megérkezünk a rendkívül látványos Borostyán-kői pihenőhöz. Alattunk a Duna, szemben Dömös és a Visegrádi-hegység. Pár percig elmerülünk a látványban, majd folytatjuk utunkat, hogy felkapaszkodjunk a még lenyűgözőbb panorámát kínáló Dobozi-oromhoz. A kilátás itt egészen lélegzetelállító, jól kivehető a Prédikálószék, valamint Dobogókő 699 méterre magasodó csúcsa is, amelyek a fenségesen kanyarodó Dunát vigyázzák.
Rövid pihenő után, egy szép oldalgerincen közelítjük a Szent Mihály-hegy egyre sziklásabbá váló csúcsát, majd innen tovább haladva jutunk el a Szent Mihály-nyeregbe. Innen már csak egy rövid emelkedő, és felérünk a Hegyes-tetőre (482 m), a tetején álló jellegzetes formájú, kőből épült Julianus barát-kilátótoronyhoz. Jutalmunk a torony tetejéről feltáruló gyönyörű kilátás Nagymaros-Visegrád térségére, háttérben a Naszály tömbjével és a Szentendrei-sziget csúcsával.
Pihenés, lazítás, elemózsiánk elfogyasztása után megkezdjük ereszkedésünket Zebegény felé. Hamarosan elérjük utunk utolsó kilátóját, amelyről elragadó panoráma nyílik Zebegényre és a Dunára. Innen már csak néhány lépés a Kálvária-kápolna, azon túl pedig az Országzászló. Az emlékhelytől korláttal biztosított szerpentinút kanyarog le a falu központjába, kiindulási pontunkra, ahonnan autóbuszunkkal visszatérünk Budapestre.

kep5_kicsi