A RUGALMASSÁG MŰVÉSZETE: VEGYÜK CSAK LAZÁN

Szent György - hegy túra

A RUGALMASSÁG MŰVÉSZETE: VEGYÜK CSAK LAZÁN!

Életünk állandó része a változás, amely időnként nehéz pillanatokat okozhat, hiszen ezen a tényen nem tudunk változtatni. Azon viszont igen, hogy ezekre a helyzetekre hogyan reagálunk. A túra-coaching program során, az inspiratív természeti környezet, a nyugodt, lassú tempóban haladás, valamint a közös beszélgetések támogatnak személyes fejlődésedben, hogy egy lépéssel közelebb kerülj önmagadhoz.

Szent György-hegy túra

A Balaton csodája

A Balaton-felvidék egyik szinte még érintetlen, nyugodt ámde vadregényes helye a Szent György-hegy. Itt szinte simogatóan szelíd a táj, csodálatos panorámával a Balatonra és a környező tanúhegyekre, amit mindenkinek látni kell.  Könnyű, kényelmes túra, egy-egy meredekebb kaptatóval fűszerezve.

Időpont: 2021. április 24.
Túra hossza: 7,4 km
Szintkülönbség: 350 méter fel és le
Indulás: Budapest, Műegyetem rakpart, reggel 8 óra

A túra ára: 18 900 Ft

Túracoaching programunk a hegyhez legközelebbi településről Kisapátiból indul. Lankás úton indulunk felfelé a hegyoldalon szőlős kertek hangulatos présházak mentén. Nyugodt tempóban haladunk, de hová is sietnénk, hiszen hamarosan feltárul előttünk a táj, jobbra felettünk a Szent György-hegy zöldellő lankái, balra a tanúhegyek megkapó látványa, előttünk a távolban csillogó Balaton víztükre.
Ezen az úton tovább haladva, kényelmes sétával jutunk el a 18. században épült Hegymagasi Szűz Mária Szent Neve kápolnához, amely a Szent György-hegy jellegzetes látványossága.
Pár lépés után az Oroszlánfejű kúthoz érünk, ahonnan friss vizet nyerhetünk. Miután felfrissültünk, a hegy nyugati oldala felé vesszük az irányt, és megkezdjük emelkedésünket a gyertyánok, tölgyek és vadszederbokrok által övezett ösvényen. Útközben többször is meg kell majd állnunk, hogy a fák közül elénk táruló balatoni panorámát megcsodáljuk. Sejtjük már, hogy a csúcson Magyarország egyik legszebb kilátásában lehet részünk. És valóban, kitartásunk jutalmául sorban magasodnak szemünk előtt a Balaton-felvidék őrzői, a tanúhegyek: Szigliget, Badacsony, Gulács, Hegyestű, Tóti, Csobánc, Haláp, Somló kúpjai.
Kis pihenés, beszélgetés után elindulunk lefelé a hegy északkeleti oldalát támasztó bazaltorgonákhoz. Meredeken ereszkedünk a hatalmas oszlopok között sziklás terepen, és csak ámulunk a természet csodálatos alkotását látva. Innen nincs más hátra, az átélt élményekkel telve lesétálni az autóbuszunkhoz.

kep5_kicsi