A BENNED REJLŐ COACH

Prédikálószék túra

A BENNED REJLŐ COACH

Technikák önmagunk támogatására, fejlesztésére, a self-coaching ereje

Önmagunk fejlesztése lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, milyen motivációkkal rendelkezünk, mit szeretnénk elérni az életünk során, mit tehetünk belső békénk, elégedettségünk eléréséért. A túra-coaching program során, az inspiratív természeti környezet, a nyugodt, lassú tempóban haladás, valamint a közös beszélgetések támogatnak személyes fejlődésedben, hogy egy lépéssel közelebb kerülj céljaid eléréséhez.

Prédikálószék túra

Fedezd fel a Dunakanyar ékkövét!

Időpont: 2021. április 10.
Túra hossza: 13 km
Szintkülönbség: 270 méter fel és le
Indulás: Pilisszentlászló Kisrigó étterem előtt a parkolóban

A túra ára: 18 900 Ft

Túracoaching programunk, az erdőkkel körülvett Pilisszentlászlóról indul, amely egy elbűvölő ezer fős kis falu a Visegrádi-hegység lankái között.  Különlegessége, hogy ez a térség legmagasabban fekvő települése, így nem szükséges túl nagy szintkülönbséget leküzdenünk ahhoz, hogy feljussunk Magyarország egyik legszebb panorámájával kecsegtető kilátójához, a Prédikálószékhez.

Kényelmes erdei sétával és egy rövidebb kaptatóval körülbelül két óra gyaloglás után, érjük el a 639 méter magasan fekvő Prédikálószéket, ami kihagyhatatlan célpont a természet szerelmeseinek, mivel csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra. 

Felmászunk a fából készült kilátó legfelső szintjére, és csak ámulunk a látványtól. Előttünk Visegrád látható a Salamon-toronnyal és a fellegvárral, a Duna túlsó oldalán pedig a Börzsöny csúcsai, a Szent Mihály-hegy, a Csóványos és a Nagy-Hideg-hegy magasodnak. Nem sietünk, magunkba szívjuk a látványt, elkészítjük a kötelező fotókat és elfogyasztjuk elemózsiánkat. 

Ezután Dömös irányába indulunk tovább egy széles, jól járható, lankás erdei úton. Meseszép erdők mellett haladunk el, és a fák között itt-ott előbukkan a gyönyörű dunai panoráma, amely mindenkit újra meg újra megbabonáz. 

Hamarosan egy szép erdei tisztáshoz érkezünk, ahol lehetőség lesz egy kis pihenésre. Annál is inkább mivel a tisztásról jól látható a visegrádi vár a fenségesen kanyarodó Dunával.

A rövid pihenés után folytatjuk lefelé az utat, most már újra az árnyas fák között és egy rövid meredekebb ereszkedés után elérjük Dömös hangulatos nyaralóit. A házak között sétálva érkezünk meg a parkolóba, ahol már autóbuszunk vár, és élményekkel gazdagodva visszautazunk Budapestre.